"Mijn muzicale trip naar New Orleans en Memphis blijft zijn vruchten afwerpen: een cd van Bart Ramsey & Neti Vaan. Bart Ramsey is origineel afkomstig uit Chicago, maar woont al ettelijke jaren in New Orleans. Hij is een veelzijdig instrumentalist die piano, accordeon en gitaar speelt, en zijn roots liggen in blues, country, cajun, latin, swing, gypsy music, jazz, enz. Neti Vaan is een violiste en zangeres van Nederlandse afkomst die geen enkel genre uit de weg gaat, of het nu een cajun wals,een West texas two step of een Ierse fiddle tune is. Momenteel verdeeld ze haar tijd tussen het jammen met lokale new Orleans bands waaronder Kermit venable's Cajun Band en het toeren met Ramsey.

Het resultaat hiervan is te vinden op dit duo project, 'Little Red Wagon' en wat meteen opvalt is de verscheidenheid aan muziekstijlen die op de cd terug te vinden zijn. Verwacht een rijk muzikaal kleurenpalet bestaand uit new Orleans swing, hillbilly, late night jazz, country blues, fiddle two-steps, piano ballads, klezmer, rootsrock en pure songwriter stuff. Ja, zoiets kan alleen maar uit een muziekale smeltkroes als new Orleans komen.

Hoogtepunten bij de vleet en het is al meteen raak bij de openingstracks 'The Lady I Hated to Lose" en "When I Grow Up' .... Andere meesterwerkjes zijn de bewerking van de traditioneele 'Zopilotes Mojados' en de wondermooie 'Tomorrow I Will Sleep,' een wereldsong! De zangpartijen op deze cd worden voornamelijk beheerst door de krachtige, lichtjes bluesy stem van Bart Ramsey die mooi aansluit bij de spitsvondige en vaak grappige teksten. neti neemt hierin iets minder het voortouw, maar neem van mij aan dat zij ook over een uitstekende stem beschikt... "

Ben Vanhoegaerden in "Rootstown," Belg´e, Sept/Okt/Nov '00: